Лятото не е това, което беше

България е страна със сравнително кратко лято, а понякога и дъждовно. И поради този факт често сме свикнали да повтаряме през зимата как искаме да е лято и обратното. Преди когато бях мома лятото беше време за планиране на отпуски, купони, басейни и безсънни нощи.

Съвсем нормално беше в петък сутрин да запалиш за “Слънчака” и след 3 безсънни нощи да се окажеш на бюрото в понеделник сутрин. Дори да останеш в София петък вечер срещу понеделник сутрин също беше вариант. Лятото беше време за отскачане до далечни планински вили на приятели, ходене по плажове, пиене на коктейли и безгрижни срещи с приятели. Лятото…няма нищо по-хубаво от слънчевите лъчи! Но лятото не е това, което беше!

Лятото мили дами и господа сега е много по-хубаво. Да, може да няма пътувания заради купона, но има безкрайни разходки. Лятото предлага хубаво време за разходка сутрин и вечер с малкото маймунче Радина. Лятото позволява семейна екскурзия в планината с други деца или разходка до морето. Наистина може багажа да се умножил, може да мъкнете какво ли не, но няма нищо по-хубаво от усмивката на вашето дете. Децата и те имат нужда от разнообразие и на тях не им е добре да живеят между 4 стени непрестанно. Лятото е време за снимки на фона на морето, в парка и къде ли не.

Лятото в моя случай е времето, през което от лежащо бебе Радина се превърна в сядащо и изправящо се малко човече. Започна да ме нарича “мама” и да повтаря някакви срички. Започна да се опитва да ходи и да закача хората по улицата, започна да става интересна млада капризна госпожица.

Лятото е най-любимият ми сезон и майчинството не го промени, напротив направи преживяванията още по-интересни, защото “Слънчака” няма да избяга и след 5 години, но тогава дъщеря ми вече няма да се опитва да лази, а по-скоро вече ще се смята за голяма.

И след тези размисли е време за лятна биричка докато бебето спи. Наздраве!

download

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s