С бебе в метрото

Преди живеех в Люлин, мнозина казват, че всичко след тунела не е София, но пък кварталът си има метро. Всеки ден стигах до центъра за 15 минути без да вися в задръствания. После се преместих в друг квартал, но продължих да използвам метрото до работа. В последните месеци от бременността ми обаче почти не съм пътувала с градски транспорт, зимата също с малко току що родено бебе използвах повече колата. Когато се затопли, започнахме да използваме и  градски транспорт с Радина.

Преди седмица с радост открих, че метрото отива директно в мола, плюс това новата метро станция е супер удобна за количка. Надъхана от постиженията от миналата седмица, днес реших да свърша важни задачки в центъра с метрото. Всичко добре, но се наложи да сменям линии на метростанция”Сердика” имах известно лутане докато открия заветния знак за асансьор. Оказа се, че на старата метростанция “Сердика” няма асансьор т.е или трябва да качите количката на ескалатора или някой да ви помогне с пренасянето й. Друг минус, който забелязах може би свързан със спецификата на моята бебешка количка е, че мотрисата е по-висока от перона и предните ми колела трудно стъпват, за да минат после задните. Но пак казвам може би това е проблем на модела количка. Единствено ми направи впечатление, че асансьорите са пълни с възрастни хора, няма нищо лошо в това, не очаквам от тях да изкачват безброй стъпала, но не съм съгласна да се бутат в количката и да надзъртат да гледат какво има вътре. Определено не съм сложила маймуна да я возя из града.

il_fullxfull.749861592_cohu

Придвижването с метрото е напълно възможно, но обикновено асансьорите не са на всички изходи от метрото и трябва да съобразите къде излизате. Служителите са любезни и отварят вратата за колички на секундата. В мотрисата обаче се върнаха спомените ми от бременността, как с огромен корем стоях права, защото нямаше кой да стане, та и сега никой не ми направи място да седна, но то и аз нямах някаква нужда, предпочитах да си стоя права.

Изводът новите метростанции са подходящи за майки с колички, в старите обаче излизането е трудна дейност.

Из градската действителност 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s