Разходка в планината

 

При тези температури всеки от нас се опитва да намери къде да се охлади. Идеален вариант е морето, но и планината не е за пропускане. Според мен няма нищо по-хубаво от разходка с бебчо в планината. Взимате кенгуру, количка, раница храна и газ в колата посока – Паничище.

Паничище е село разположено на 10 км от гр. Сапарева баня или около 90 км. от гр. София. За разлика от Банско и Боровец няма толкова много хора с изключение на лифта за Седемте рилски езера, защото по това време на годината е ад да се возиш на лифт и да чакаш на опашки.

От центъра на курорта до лифта са около 6-7 км асфалтов път, което позволяваразходка с количка, но трябва да се внимава за трафика от коли към и от лифта. През гората обаче има множество пътеки към хижите и може да се използва кенгуру или раница.  Много красив е водопад Скакавица, но за да качите бебето до там ще ви трябва туристическа раница, но определено си заслужава.

Най-хубавото е, че Радина спа почти 2 часа, което по принцип е мисия невъзможна, но не забравяйте в планината се изгладнява най-много.

Ако пък не ви се обикаля може просто да хапнете на свеж въздух в някоя от хижите.

Също така може да посетите парка в гр. Дупница на връщане, голям и приятен за разходка с деца. Има и басейни, но водата е студена и не е подходяща за малко бебе. Ако предпочитате по-топла вода, басейните в гр. Сапарева баня са по-добра опция.

Приятна разходка из Югозапада!

Advertisements

3 thoughts on “Разходка в планината

  1. Извинявайте, но разходката по асвалта със сигурност не би била нито приятна, нито безопасна. Това е пътя, който се ползва, за да се стигне до лифта за рилските езера и е доста натоварен в двете посоки, а не е особено широк. И следващия път като отговаряте на мой коментар имайте достойнството да не ме блокирате, за да мога да го прочета. Аз за разлика от вас стоя зад думите си и не ме е страх от нищо.

    Like

  2. Извинявахте Вяра, но не съм Ви блокирала, явно е изтрит от админ поста. Отговорих Ви, че пътят не е толкова натоварен в делнични дни и все пак не е магистрала да е опасен и неприятен, но всеки сам си преценява къде да се разхожда. Също казах, че сте права, че уикендите е ужас и ще го добавя в текста все пак. Не ме е страх от нищо изразявам собствено мнение, а вие не прекалявайте с реакциите и упреците. Хубав ден 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s