Бебето спи

Всяко бебе прекарва определен период от време през деня в сън. Някои майки са късметлийки и имат поспаливи бебета, други като мен имат дете, което спи доста през нощта и през деня рядко спи повече от 3 часа за целия ден. Не се оплаквам, предпочитам нощно време да спя. И все пак, когато госпожица Радина заспи, имам малко време за всички дневни задължения и дейности.

Предполагам, че всяка майка е чувала знаменитата фраза от всички по-възрастни или опитни жени около нея: ” Когато бебето спи, спи и ти!”. Съгласна съм, че всяка майка понякога има нужда от сън, обаче ще ви разкажа как стоят реално нещата. Не бива да си мислите, че жена по майчинство спи по цял ден или си е вирнала краката на дивана докато детето спи. Ето какво се случва докато малкото човече дремва през деня.

Картинката е най-общо казано следната:

  1. Всяко жилище има нужда от почистване, таткото работи т.е. кой чисти  през седмицата МАМА. Говоря за почистване от типа прахосмукачка, прах, пода ( понеже вече имам лазещо бебе, или опитващо се да лази), за по-големи почиствания от типа прозорци или плочките в банята трябва цялостна организация и пращане на бебо на разходка с татко за няколко часа.
  2. Готвене – вярно е, че повечето майки имат нужда от отслабване в един или друг момент, но дори и да сте на някакъв режим, трябва да сготвите. Мъжът ви също най-вероятно не би бил много щастлив, ако открие, че няма нищо за ядене у дома. Ако приемем, че той е на самоотглеждане се стига до следния момент -готвене за детето. Това вече е личен избор на майката дали да дава готови пюрета или да готви, но аз щастливо мога да кажа, че приготвям 3 ястия на ден за дъщеря си почти всеки ден. Което означава, че повече готвя за нея отколкото за мъжа си.
  3. Ядене – истината е, че всяка майка е свикнала да хапва за между 25 и 40 секунди на крак, но все пак и това отнема време.
  4. Пране, миене на чинии и т.н. – то е ясно малкото човече цапа по повече от 1 дрешка на ден, следователно се пускат перални, простиране, разпростиране, сгъване, подреждане.
  5. Къпане – да тя и МАМА е човек и има нужда от баня, аз до момента за 8 месеца не съм успяла да се изкъпя през деня, правя го вечер след като заспи Радина, но все пак ако спи повече време детето и това е вариант.
  6. Разкрасяване на МАМА – Вежди, обезкосмяване и най-любимото ми лакиране на нокти. И тук идва поредния закон – ако мама се лакира, бебето се буди до 10 секунди.

Само за уточнение повечето деца спят между 30 и 60 минути на един път, така че помислете вие бихте ли могли да свършите гореизброените неща за това време?

Така, че следващия път, когато кажете на някоя майка, че си почива по цел ден се замислете над това.

Хубав петък!

download

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s