Време за мама

Много е хубаво да си майка. Цял ден се занимавам с малкото човече, сутрешен тоалет, ядене, спане, разходка, ядене, спане, къпане, ядене, спане, междувременно готвене, леко почистване, мит е, че ако имаш дете имаш време да излъскаш къщата, все пак сигурно има и такива жени, евала!

И в цялата тази история се оказва, че единственото време за мама е вечер след като приспим детето. Тогава тя се къпе, реши, прави от двете вежди една и заприличва поне малко на човек. Да обаче в един момент, това се оказва крайно недостатъчно, дори и мама да не е кифла, все пак всички жени имат нужда да се поглезят и да заприличат на красавици.

В този случай ще препоръчам един ден време за мама. Колкото и да не ти се иска е хубаво поне един път в седмицата да се отделиш поне за няколко часа от детето и да правиш неща за себе си.

Бременността се отразява на повечето жени, качват се доста килограми, тялото не е такова каквото е било- с бебе у дома е трудно да се тренира. Наистина не всички жени са фитнес маниаци, но дори на едни народни танци да отиде една жена, ще се чувства тонизирана и в кондиция. Важно е жените да се харесваме, за да сме щастливи. В този ред на мисли, никога не е късно да потичаш в парка или да си пуснеш тае бо клипове за плочки на корема.

Казват, че пазаруването лекува всичко – един чифт нови обувки например оправя кисело настроение. Замисляла ли си се колко пъти след като роди си си купувала нещо за себе си, аз например дори започнах да пазарувам онлайн и то все за Радина. Не бих отказала два часа в мола за бързо пазаруване в магазини за възрастни. Поради простата причина, че заради нечовешките високи температури у дома зимата, всичките ми тениски вече са изцапани с пюре в най-добрия случай.

Дори да приемем, че нямате нужда от разкрасителни процедури, то все пак би било хубаво, да може човек да се изкъпе за повече от 5 минутки и сам без аудитория.

А в дни като днешния, когато зъбите се опитват да изтормозят моето дете и то хапе, крещи и се тормози…си мечтая просто за 10 минути време да си изпия кафето.

И не забравяйте и мама е човек и тя има нужда от малко време за себе си 🙂

 

images (1)

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s