Добро утро!

Преди да се роди бебе Радина, сутрините ми бяха в следния вид, 3 броя аларми, ставам най-накрая, рошава, слагам очилата ( меко казано съм късогледа) и задължително се пие кафе на спокойствие поне 10 минути, обличане набързо и спринт към метрото. По-късно събуждането премина към сутрешно лутане между гладенето на ризи и пиенето на кафе с мъжа ми.И  двамата сме като зомбита сутрин, вървим без посока и сме неадекватни.

Сега обаче сутрините са много по-интензивни, само хора с деца ще ме разберат, спиш си ти, сънуваш как се печеш на Малдивите,в един момент чуваш силно тропане, казваш си “ех, значи дадох 5000 лв. за почивка на Малдивите и съседите правят ремонт…печеш се и мрънкаш”, обаче тропането се засилва и започват писъци.

Събуждаш се, две минути окопитване и скок с плонж към леглото на малкото човече. Оказва се, че детето е будно и тропа по решетките на леглото, умишлено, за да сигнализира , че иска закуска. Ставаш с едно затворено око, приготвяш млякото, с другото гледаш заспалия татко и си мислиш: “ех как може да хъркаш така сладко, докато крещи детето”.

Изваждаш малкото зверче от кошарата, следва сутрешен тоалет, обаче те лъхва една хубава миризма. Първа мисъл- не можа ли да се наакаш по-късно през деня след като съм пила кафе. Следва опит за обличане, борбата на селските събори с пехливаните е по-лека, пробвали ли сте да облечете седем месечно бебе? То са ключове, то е обръщане, накрая някак си закопчаваш дрехите и малкия гладник се нахвърля на яденето.Ти си потна от цялото това обличане, изморена, още по рошава и изтощена, но наоколо е блажена тишина и идилия. Почти си способна да заспиш, докато малкото човече хапва.

И сега си мислиш: ” наяжда се, оставям я да играе и отивам да правя кафе”…..

Аларма 8.00, ти си будна от 45 минути, а мъжът ти току що става и без да се налага да мие дупета и да храни прегладнели млечни канибали се отправя към кафето. Мечтаеш си и ти да се присъединиш, обаче на Радина й се доспива и започва едно приспиване….

И така 9.50….със сетни сили се добираш до кафе машината.Отдавна си будна, защо ти е да пиеш кафе….така или иначе ще го изпиеш чак вечерта.

Сутрините не са това, което бяха! Вместо чаша кафе и сърдити лица в метрото, се събуждаш с усмивката на едно енергично малко човече 🙂

Добро утро, мили дами!

13393365_10154240654744695_1686897610_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s