Детство мое….

Помня как  с трепет очаквах първи юни като малко дете. Преди години, когато аз бях дете, нямаше Disney Channel, CN и много детски филмчета по телевизията.С нетърпение чаках първи юни, защото даваха цял ден “Милион и едно желания” по БНТ ( то друга телевизия май нямаше). Много харесвах кака Лара, защото ми пускаше  “Плодчетата”. Какъв хубав ден, цял ден детски, началото на лятото, много подаръци, водеха ме и в София на зоопарк понякога. Не пропусках и да поиграя навън с децата, да падна от колелото, да ожуля крак, да поплача, да поиграем на “ластик” с момичетата.Вечер уморена, мръсна и кална да се прибера да хапна пържени картофи от градината на баба с истинско сирене ( не био, тогава био-то не беше модерно) и лютеничка…ех детство мое, реално и вълшебно.

Обичам много първи юни, но тази година той е по-различен за мен, защото за първи път съм мама на Радина и “днес моя собствен наследник, извършва геройски бели”. Денят за нея е като всеки останал, но след две-три години ще го чака с нетърпение и ще си избира подаръци- детски таблет, музикална играчка и тн.Аз ще се опитам да възпитам в нея любовта към игрите навън, към народна топка, ластик и жмичка, и книгите- ще четем хартиени книги.

Днес тя е все още много  малка, събуди се като всеки друг ден по корем, тропаща по леглото, да събуди и нас. Може да прави хиляди бели, да бута пюрето, да бърка с ръка в него, после да се пипне по бялото боди, да се изпишка на дивана, да крещи от кеф, когато мен ме боли глава…а е едва на 6 месеца! Може да умира за сън, но да не заспива, да ме ядосва, да се люлеем и да пеем с часове!

Но въпреки всичко тя е най-хубавото слънчево дете, което макар  още малко вече палува и лудува, смее се, когато я гъделичкаме, усмихва се щом види баща си след работа! Закача се с непознати по улицата, пее, играе по корем в кошарата с часове и обича да прави своите малки мини бели 🙂

Днес вече първи юни е празникът на моето дете!

Мила моя, Радина, пожелавам ти безгрижно детство и да си все такава палава маймунка!

Обичаме те!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s