6!

След 6 дни, бебе Радина ще стане на 6 месеца, 6 месеца изпълнени с радост, сълзи, писъци, усмивки, щастие и голяма любов в нашето малко семейство. За тези кратки 6 месеца, през които имам честта да бъда мама на Радина научих 6 важни урока:

  1. Когато мама е много уморена, когато бебето е много неспокойно, когато не е доспало, растат му зъби, има колики или просто е нервно, няма нищо лошо в това да помоли за помощ близките си, ако има свободна баба/дядо/ прабаба, да я отменят за няколко часа или да се наспи, или поне да вземе един душ на спокойствие сама, без да вкарва шезлонга в банята, или да се къпе по нощите. Няма нищо по хубаво от спокойна майка, така и бебчето ще е по-спокойно и щастливо.Освен това е хубаво от време, на време родителите да остават без дете-било то само за една вечер!
  2. Бащата трябва да помага винаги и да не заявява, че майката по цял ден нищо не прави, от какво се била уморила. Ако вашият мъж прави така оставете му детето за един ден, да види как се гледа бебе. Хубаво е и бащата да има достатъчно време за децата, дори да е само в почивните дни 🙂
  3. Когато бях бременна копнеех да купя сто хиляди дрешки на малката принцеса, роклички, розово, жълто, диадеми, не знам защо  и аз купих размер 50-52, обличани са по 3 пъти максимум. Научих не купувай много дрехи за малкото човече, освен това ако ти предлагат носени такива,  взимай с охота! Когато детето стане по-голямо, ще имаш доста възможности да купуваш цял гардероб дрехи и обувки.
  4. Колкото повече време отделяш на детето си, толкова повече неща научава то. Развиват се говор, реч, движения, финна моторика ( при нас все още само обръщане и говорене на бебешки език). Дори когато имате кротко бебе, не пропускайте възможността да поиграете с него.
  5. Пеенето успокоява. Дори да се дереш  и да пееш ужасно, дори съседите да подозират, че си затворила гладен вълк в хола, когато попееш на детето, то се успокоява.
  6.  Няма по-силна любов от майчината!

 

images

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s