Привет!

За начало казвам се Елица на 27 години от скоро по майчинство. Знам, че съм мама отскоро и не върви да давам съвети, но пък не пречи да изразявам мнението си, перипетите си и идеите си в един бог. Знам че, такива сигурно има много, но все пак ако съм ви интересна и темата ви интригува четете.
Преди четири месеца станах мама на Радина. Моето малко всичко, не съм вярвала,че баналните разкази за любовта към детето са верни, но все пак, когато мине шокът от първото виждане и притеснението от типа”а сега как ще се гледаме с бебето”,разбираш че наистина обичаш толкова силно малкото, плачещо от колики, неспящо бебе. Първите два месеца са ад… Обич да, но шевовете болят, детето не спи, бабите дават акъл…свършва бащинството, оставате сами, а бебето се дере ден и нощ…… и все пак си заслужава получаваш усмивки беззъби и красиви.

После един ден коликите минават и вече е толкова хубаво да бъдеш мама. Може да се разхождаш по-цял ден, а оттам и да имаш хиляди перипети, но за тях друг път….
Да бъдеш сравнително млада майка е хубаво,обаче приятелите ти без деца, а повярвай ми това са повечето бавно се отдалечават. Не знам защо си мислят, че хората с деца не излизат 🙂 сменяш дискотеката с нощен сън,грима с домашни наповръщани дрехи, токчетата с маратонки… Но си най-силната и красива жена, защото вече си маѝка.
Започваш да живееш живота в градинката, да говориш за ядене с умиление,за качени кила и сантиметри. Животът ти се ограничава в рамката на апратамента и парка, градинката, но все пак за някого ти си всичко ти си целият й свят и си заслужава.
През призмата на кратките четири месеца ще кажа харесва ми да бъда мама на Радина-най-слънчевото малко скорпионче, да ми завиди човек!

Advertisements

One thought on “Привет!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s